Záujemcovia o zamestnanie – aktívna databáza

Aktualizácia k 23.3.2022

Časť občanov Ukrajiny, ktorí k nám prichádzajú, požiadali o dočasné útočisko. Viacerí z nich prejavili záujem o zamestnanie a zaregistrovali sa do zoznamu záujemcov o prácu.

DATABÁZA ZÁUJEMCOV O PRÁCU

V spolupráci s portálom pracovných ponúk ISTP.sk vám prinášame možnosť sprístupnenia aktívnej databázy záujemcov o prácu

Internetový sprievodca trhom práce (ISTP.sk) spustil iniciatívu na registráciu Ukrajincov, ktorí majú záujem pracovať na Slovensku. Na stránkewww.istp.sk/help-ukrainemajú k dispozícii jednoduchý dotazník v ukrajinčine, angličtine a slovenčine. V súčasnosti už portál ISTP eviduje viac ako  2 500 záujemcov o prácu na Slovensku a stále pribúdajú. /údaj z 18.3.2022/

Databáza obsahuje základné informácie o záujemcovi – meno, priezvisko, kontaktné údaje, úroveň vzdelania, znalosti jazykov a oblasti záujmu práce.

SPRÍSTUPNENIE DATABÁZY

Ak by ste chceli týmto ľuďom poskytnúť pracovnú príležitosť, prosím, kontaktujte nás na sekretariat@asociaciapz.sk a my vám zašleme prístupové údaje k databáze.

Dáta nie sú zatiaľ verejne prístupné, aby sa zamedzilo ich zneužívaniu, nakoľko sa objavilo už viacero prípadov vykorisťovania týchto ľudí.

INFORMÁCIE O ZAMESTNÁVANÍ UKRAJINCOV

Bližšie informácie o zákonných podmienkach zamestnávania Ukrajincov sme pre vás spracovali TU

Rozbor schváleného znenia zákona Lex Ukrajina, ktorý  upravuje ďalšie podmienky vzhľadom na mimoriadnu situáciu nájdete TU