Výstupy z konferencie PrieMYSEĽ 4.0: Technológie už máme, je čas na procesy

Asociácia priemyselných zväzov zorganizovala pri príležitosti 5. Valného zhromaždenia konferenciu PrieMYSEĽ 4.0.

Cieľom konferencie bolo osloviť a inšpirovať predovšetkým členské firmy členských zväzov APZ. Významní odborníci z praxe, zo Slovenska i zahraničia, účastníkom na konkrétnych príkladoch ukázali, že Priemysel 4.0 je vhodný pre veľké, ale aj pre stredné a malé spoločnosti.

Účastníci konferencie PrieMYSEĽ 4.0, zľava: COO „Digital Industries” spoločnosti Siemens Jan Mrosik, generálny sekretár APZ Andrej Lasz, člen predstavenstva Svazu průmyslu a dopravy ČR pre oblasť Priemysel 4.0 a spoluzakladateľ spločnosti ELCOM, a.s Jiří Holoubek, predseda správnej rady INDUSTRY BUSINESS NETWORK 4.0 a výkonný riaditeľ spoločnosti MicroStep Europe Igor Mikulina a riaditeľ spoločnosti SOVA Digital Martin Morháč.

Vo svojich príspevkoch prostredníctvom svojich vlastných skúseností hovorili o automatizácii, digitalizácii a robotizácii s dôrazom na zavádzanie užitočných procesov. Správne využívanie digitálnych dát môže totiž v akejkoľvek firme optimalizovať využívanie času či energií, a teda znížiť náklady a zefektívniť prácu zamestnancov.

Prezentácie rečníkov konferencie PrieMYSEĽ 4.0:

Jiří Holoubek

Igor Mikulina