Konferencia NEWMATEC 2018

Štvrtý ročník najväčšej odbornej automobilovej konferencie Newmatec prilákal 250 účastníkov z 11 krajín,  zástupcov všetkých slovenských automobilových závodov a ďalších viac ako 130 spoločností. Počas dvojdňového programu (13. – 14. marec) sa vystriedalo 30 prednášajúcich odborníkov.

Profesionáli z automobilového priemyslu neobišli ani nové výzvy, ktorým aktuálne čelí automobilový priemysel na Slovensku. Ide o krátky životný cyklus produktov, rýchle tempo inovácií a najmä automatizáciu.

Nové vyspelé technológie, robotizácia a digitalizácia, čiže Priemysel 4.0, kladú vysoké nároky na kvalifikovaných ľudí, ktorí sa budú o nové technológie starať. S  ich náborom a udržaním majú problém všetci výrobcovia automobilov na Slovensku.  Zhodujú sa, že jednou z hlavných výziev je spolupráca všetkých zainteresovaných strán pri vytváraní vzdelávania budúcnosti. Nielen v automobilovom priemysle, ale naprieč všetkými odvetviami.