Horúce leto na trhu práce

Komentár generálneho sekretára APZD Andreja Lasza pre Hospodárske noviny.

Ak niečo v tomto štáte skutočne funguje, je to leto. Teploty prekonávajú rekordy deň za dňom. Okrem teplôt rekordy láme aj trh práce. Alebo skôr ponuka voľných pracovných miest. Najväčší slovenský pracovný portál evidoval v prvom polroku 115-tisíc pracovných ponúk.

Možnú paralelu vieme aj rozviť. Kým o tomto teplom lete sa vraví, že si ho máme užiť, pretože je to najchladnejšie leto z tých, ktoré ešte zažijeme, rovnako sa budú správať aj voľné pracovné miesta. Už minulý rok v našich priemyselných podnikoch chýbalo 50-tisíc zamestnancov. Ďalšie desiatky tisícok chýbali v odvetviach, ktoré sú s priemyslom priamo previazané, napr. v kamiónovej doprave či logistike. Situácia bude gradovať. Prognózy naznačujú, že do roku 2025 bude na našom pracovnom trhu chýbať spolu až 350-tisíc zamestnancov. Hoci tento trend  firmy nepoteší, ľudia si majú z čoho vyberať. Najmä pri dobre platených pozíciách však platí, že šťastie praje kompetentným.

Vráťme sa však k letu. To nám ponúka príležitosť spomaliť, rozhliadnuť sa a zamyslieť nad ďalšími krokmi. Všade počúvame o recesii a o tom, ako nám inflácia žerie naše peniaze. Už menej sa hovorí, že jedným z dobrých spôsobov, ako prekonať infláciu, je investovať do vzdelania. Ak peniaze minieme na získanie novej kompetencie, vedomosti či zručnosti, ktorá nám v budúcnosti pomôže nájsť si lepšiu prácu s vyššou mzdou, boj s infláciou sme vyhrali. Znalosti sú produkt, ktorý dokáže prinášať vysoké výnosy.

Niekoho možno prekvapí, prečo píšem o vzdelávaní. Nám zamestnávateľom je táto téma veľmi blízka. Dôvod je, samozrejme, zrejmý, zamestnanec v priemysle musí nadobudnúť nové vedomosti približne každých päť rokov. Tak rýchlo ide dopredu technologický rozvoj. Aj preto sme za ostatných 10 rokov na poli odborného vzdelávania urobili skutočne veľa. Uviedli sme do života nadpodnikové vzdelávacie centrá, ktoré môže využívať ktokoľvek v regióne. S krajmi postupne otvárame talentcentrá, v ktorých naberá kariérne poradenstvo pre deti aj ich rodičov úplne nový rozmer. Rozbehli sme duálne vzdelávanie (dnes máme zapojených 9 095 detí) a oživili sme pojem podniková škola (áno, v mnohom je podobná tomu, čo sme tu už kedysi mali). Úspechy sú merateľné. Zamestnanosť dualistov je až 90 percent a ich mzda je vyššia zhruba o 17 percent v porovnaní so spolužiakmi, ktorí si prax neodskúšali. A rovnaké možnosti sa ponúkajú aj pre dospelých v rámci celoživotného vzdelávania.

Ak teda máte v okolí niekoho, kto je nespokojný so svojím zamestnaním, pripomeňte mu Baťov výrok: „Nehovor, že to nejde. Radšej povedz, že to zatiaľ neovládaš.“ Nový školský rok môže byť vhodný čas na začiatok novej kapitoly.