Automobilová JUNIOR akadémia

Letné prázdniny môžu byť zábavné a poučné zároveň. Žiaci 7. a 8. ročníka základných škôl sa môžu od 16. apríla 2018 prihlásiť do 3. ročníka Automobilovej JUNIOR akadémie.

Počas päťdňového programu prídu do kontaktu s teóriou aj praxou. Stretnú sa s odborníkmi a uvidia, ako sa pracuje vo výrobných halách či laboratóriách.

Akadémia bude tento rok prebiehať v Žiline v dňoch 9. 7. – 13. 7. 2018, v Trnave 16. 7. – 20. 7. 2018 a v Bratislave a Trenčíne 20. 8. – 24. 8. 2018.

Cieľom je zlepšiť mienku o štúdiu technických odborov, motivovať žiakov k štúdiu na stredných odborných školách, ktoré ponúkajú systém duálneho vzdelávania.

S iniciatívou organizovať Automobilovú JUNIOR akadémiu prišiel Zväz automobilového priemyslu SR.

Tretí ročník pripravuje v spolupráci  s automobilkami Volkswagen Slovakia, PSA Groupe Slovakia a Kia Motors Slovakia, spoločnosťou Adient, Strojníckou fakultou STU v Bratislave, Materiálovotechnologickou fakultou STU v Trnave, Žilinskou univerzitou v Žiline a Trenčianskou univerzitou Alexandra Dubčeka v Trenčíne.

Viac informácií nájdete na http://www.ajakademia.sk/